תרגילי מוח (®Brain-Gym) - מה זה?
תרגילי מוח® הם תרגילי תנועה עדינים ופשוטים שנועדו ליצור קשרים עצביים חדשים במערכת מוח-גוף, ולעודד את כל חלקי המוח לפעול בתיאום ובסינכרון. חקר המוח כיום מתייחס לפלסטיות של המוח שהוא איבר גמיש היכול להחלים, להתחדש, לתקן ולשקם את עצמו בכל גיל. תרגילי מוח® נועדו ליצור קשרים עצביים חדשים במערכת מוח-גוף וכן להרחיב ולבסס את הרשת העצבית המקשרת בין שתי ההמיספרות ולשפר את המעבר התקין של מסרים עצביים המזרימים מידע ביניהן. שיטת תרגילי מוח® היא אסטרטגיה מומלצת להפחתת "הרעש" במוח ולתיקון המנגנונים הלקויים אצל כל אדם בכל מצב. בכוחה לשפר את חייהם של ילדים ובוגרים כאחד ולשפר את תיפקודם בחיי היומיום. בנוסף, גלומה בה תועלת אדירה גם לילדים לקויי למידה או בעלי הפרעות קשב וריכוז וגם למבוגרים הסובלים מבעיות הנובעות מזקנה. תרגילי מוח® יסייעו לכם לנטרל מתחים וליצור שינויים חיוביים מהירים ולסגל לעצמכם דפוסי חשיבה, למידה והתנהלות חדשים. שיטת תרגילי מוח (®Brain-Gym) תורמת לשיפור הלמידה, שיפור זיכרון, שיפור ריכוז, יכולות הביצוע, הביטחון וההערכה העצמית בכל תחומי החיים ומאפשרת להשתחרר ממתחים ומתבניות פעולה מכשילות.
תרגילי מוח® מאפשרים שיפור תפקודים בכל הרמות:
- מיומנויות תפיסה והבנה
- מיומנויות ארגון וסדר
- שיפור ריכוז וקשב
- שיפור זיכרון, הקריאה והכתיבה
- קואורדינציה ומוטוריקה עדינה וגסה
- דימוי עצמי וכישורים חברתיים
- תקשורת בין אישית ותוך אישית
- פירוש נכון של מצבים ויכולת קבלת החלטות
- גישה חיובית ורגועה לנוכח אתגרים
אימון תרגילי מוח לטיפול בלקויות למידה
שיפור זיכרון ומניעת אובדן זיכרון בעזרת תרגילי מוח
שיפור יכולות למידה בעזרת תרגילי מוח
למה זה חשוב כל כך - מה אומרים מדענים על תרגילי מוח?
השפעתם של תרגילי מוח מקבלת בימינו ביסוס מדעי כי הם מאפשרים לחולל שינויים במפות המוח שלנו. פרופ' מרזניק, מגדולי חוקרי המוח בימינו, צופה שלא ירחק היום בו 'התעמלות מוחית' תהפוך לחלק בלתי נפרד מחיינו! לטענתו, זה בידיים שלנו - האושר שלנו, הרווחה הנפשית שלנו, היכולות שלנו, הכישורים שלנו, את כולם ניתן לתקן, לשפר באופן מתמשך, ואנחנו האחראים לכך. דר' ברוס ליפטון, הביולוג הנודע, מסביר על תפקודי המוח ועל האופן בו ניתן לשפרם וממליץ על תרגילי מוח®. עוד סימוכין שאי אפשר להתעלם מהם ליכולת ההשפעה המופלאה של תרגילי מוח (®Brain-Gym).
אימון תרגילי מוח לטיפול בלקויות למידה
לילדים, נוער ובוגרים בעלי לקויות למידה וקשיי למידה
אם אתם משקיעים מאמצים רבים בלמידה אך התוצאות מאכזבות ביחס להשקעה הרבה. אם יש לכם יכולת, אבל ההישגים שלכם מתחת לממוצע, אתם וודאי חווים כתוצאה מכך תסכול רב. קרוב לוודאי שאתם חשים בהעדר בטחון עצמי והערכה עצמית, נוטים לוותר מראש, חרדים מבחינות ונתקלים בבעיות רגשיות והתנהגותיות.
מרבית לקויות הלמידה נובעות מתקשורת לקויה בין שתי המיספרות המוח – מוח ימין ומוח שמאל. התוצאה היא שהמידע אינו זורם ביניהן בקלות בין שתי ההמיספרות ואנו חווים קשיים בגישה לאחת מהן ובשליפת המידע ממנה.
לקויות למידה יכולות להתבטא בתחומים שונים: קושי בכתיבה ואיות, קריאה והבנה לקויה של הנקרא, חשבון, או לימודי שפה. ברוב המקרים נלווים לכך גם קשיים ביכולות הריכוז והמיקוד, מעקב אחר הוראות, זיכרון, ארגון זמן וסיום משימות, וכן קואורדינציה, קשר עין-יד ושיווי משקל לקויים.
על לקויות למידה ורשתות עצביות במוח
רכישת מיומנויות למידה מבוססת על שליטה במיומנויות רבות. כדי שנוכל לקרוא, לכתוב, להקשיב ולהבין, עלינו לשלב מיומנויות חושיות, תפיסתיות ומוטוריות. על מנת לעשות זאת ביעילות נדרש תפקודן המשולב והמתואם של כל אונות המוח ובמיוחד של שתי המיספרות המוח - ימין ושמאל. כאשר התקשורת בין שתי ההמיספרות יעילה, יש מעבר מהיר של מסרים עצביים והמידע זורם ביניהן בקלות. תקשורת טובה בין ההמיספרות מאפשרת תיאום בין שני צדי הגוף לצורך ראייה, שמיעה, מגע ותנועה. היא מאפשרת לנו להפעיל בו-זמנית מספר מערכות (להקשיב, לראות ולכתוב), וכן לחשוב ולפעול בו-זמנית.
כאשר פעילותם של חלקי המוח השונים אינה משולבת ומתואמת, נוצרים ליקויים בתקשורת העצבית במוח. במצב זה המוח יוצר מנגנוני פיצוי, ואנו מתפקדים מתוך 'רסיסי יכולת' ומשקיעים אנרגיה רבה בכל פעולה הקשורה ללמידה ולרכישת מיומנויות חדשות.
כיום, כשחקר המוח מתייחס לפלסטיות של המוח ולאופן בו אפשר לשמור על תפקודו המיטבי, שיטת תרגילי מוח® היא אסטרטגיה מומלצת להפחתת "הרעש" במוח, לתיקון המנגנונים הלקויים ולחיזוק הרשתות העצביות. תרגילי מוח בפשטותם, הם מעין "כפתורי הפעלה", היוצרים אינטגרציה בין אונות המוח. הם מבססים ומרחיבים את התקשורת העצבית ומשפרים את זרימת המידע. פעולתם יכולה לתרום בצורה ניכרת לשיפור יכולות הלמידה ולהעלאת הביטחון וההערכה העצמית.
אימון תרגילי מוח® - למה זה טוב?
- מגביר תשומת לב וריכוז
- שיפור זיכרון, תפיסה והבנה
- משפר קריאה בשטף, הבנת הנקרא, איות וחשבון
- משפר את כתב היד ויכולת הביטוי וההבעה
- משפר ארגון רגשי ומחשבתי ויכולת תכנון
- משפר את מנגנוני השילוב של הקלט החושי
- משפר קואורדינציה ומוטוריקה גסה ועדינה
- משפר את כל תהליכי החשיבה ועיבוד המידע
- מעודד חשיבה יצירתית ופתרון בעיות
- מפחית חרדת בחינות ומאפשר גישה חיובית ורגועה
- מפחית תסכול בכל הקשור ללמידה ולחיי היומיום
- מעצים ומקדם בטחון והערכה עצמית ומיצוי יכולות
איך זה עובד?
האימון בעזרת תרגילי מוח (®Brain-Gym) מאפשר יצירת אינטגרציה בין המערכות: הפיזית, הרגשית והמנטלית. בתהליך האיזון נציב מטרה אישית מדויקת ומדידה ונשים לב לתחושות, לרגשות ולמחשבות שלנו ביחס למטרה. לאחר מכן נעבור תהליך איזון בסיסי בן חמישה צעדים, הכולל תרגילי מוח® והדמיה ומאפשר עיבוד המידע והבנה של המתחולל בנו. את השינויים שהושגו במהלך האיזון נוכל לבחון מיידית באמצעות פעילות קצרה הקשורה למטרה, שנבצע לפני ואחרי השימוש בתרגילי המוח. אימון בית קצרצר יסייע לכם להטמיע ולבסס את השינויים שהושגו כדי להמשיך בהתקדמותכם.
בנוסף לאימון בשיטת תרגילי מוח אוכל לסייע לכם לטיפול בלקויות הלמידה בעזרת כלים נוספים:
זיהוי סגנון הלמידה האישי (תבנית הלמידה של המוח)
זיהוי ותיקון מערכות למידה חסומות
ארגון מחדש של תבניות המוח ( OBO-Optimal Brain Organization )
שיפור זיכרון ומניעת אובדן זיכרון בעזרת תרגילי מוח
מיועד לאנשים שמחפשים אימון מוחי קל וזמין לשיפור זיכרון ומניעת אובדן זיכרון
בגיל מבוגר חלה ירידה משמעותית בתפקודים הקוגניטיביים ופעילות המוח מתחילה להתנוון. פגיעת זיכרון גילית היא אחת הבעיות הרפואיות השכיחות בקרב אנשים בגיל העמידה. בגיל הזקנה אף עלולות להתפתח מחלות כגון אלצהיימר ודמנציה, המתאפיינות בירידה בתפקודי קליפת המוח ובהידרדרות מנטלית וקוגניטיבית וגורמות לסובלים מהן להידרדרות הדרגתית בתפקוד החברתי, התעסוקתי והכללי. כשהמוח אינו פועל כשורה, נמנעת מאיתנו בריאות טובה, ותחושת חיוניות ורווחה.
תרגילי מוח® Brain Gym - כן, גם אתם יכולים להחזיר את המוח לכושר !
המדע של ימינו מכיר בעובדה שהמוח הוא איבר גמיש ויכול להחלים, להתחדש, לתקן ולשקם את עצמו בכל גיל. ניתן לעודד יצירת תאי מוח חדשים, לעורר תאי מוח שניזוקו, ליצור קשרים חדשים בין תאי המוח ולחזק את הקשרים הקיימים וכך להביא לשיפור קוגניטיבי ותפקודי ולזרז תהליכי החלמה. פרופ' מרזניק, מגדולי חוקרי המוח בימינו, צופה שלא ירחק היום בו 'התעמלות מוחית' תהפוך לחלק בלתי נפרד מחיינו.
הקשר בין זיכרון, קלט חושי ורשתות עצביות במוח
הזיכרון האנושי הוא משתנה ודינמי, ומעורבים בו אזורים שונים במוח שלכל אחד מהם התמחות שונה. מוחנו מורכב מרשת סבוכה של תאי עצב המתקשרים ביניהם ופועלים בתיאום. קשרים עצביים אלה הם האחראים לכך שהמידע המגיע אלינו מהסביבה, נקלט, נשמר ומאוחסן, ונוכל לשלוף אותו בשעת הצורך. פגיעה בזיכרון מעידה בעצם על ליקויים בתקשורת העצבית במוח.
כל פיסת מידע שמגיעה אלינו נקלטת על ידי המוח באמצעות החושים. הזיכרונות מורכבים ממה שאנו חשים, ובמיוחד ממה שאנו רואים ושומעים. כאשר המוח לא עיבד את מה שראינו או שמענו באופן מספיק ברור, הוא מאחסן את המידע באופן חלקי או מוטעה. דבר הפוגע כמובן, ביכולת שלנו לזכור בבירור. שיפור הקליטה החושית עוזר למוח ליצור ולאחסן זיכרון חד וברור וכן מקל על מהירות שליפתו.
מכאן שזיכרון יעיל דורש מאיתנו לשים לב ולהתמקד, להקשיב, לראות ולחוש. בנוסף עלינו להבין ולהבחין בין עיקר לתפל כדי שנוכל לארגן את המידע, לעבד ולזכור אותו, כך שיהיה זמין לשליפה. כדי שנוכל להשתמש ביכולות האלה במלואן יש צורך בתפקוד כל חלקי המוח בצורה משולבת ויעילה. כאשר פעילותם של חלקי המוח השונים אינה מתואמת, נוצרים ליקויים בתקשורת העצבית במוח.
כיום, כשחקר המוח מתייחס לפלסטיות של המוח ולאופן בו אפשר לשמור על תפקודו המיטבי, שיטת תרגילי מוח® היא אסטרטגיה מומלצת להפחתת "הרעש" במוח, לתיקון המנגנונים הלקויים ולחיזוק הרשתות העצביות. תרגילי מוח מגבירים את ייצור המיאלין (שכבת הבידוד) סביב שלוחות תאי העצב במוח ומשפרים את יעילות ומהירות העברת המסרים במערכת העצבים. חיזוק הקשרים העצביים מחזק את הזיכרון.
שיפור זיכרון בעזרת תרגילי מוח® - לשמור את המוח צעיר, יצירתי ודינמי
תרגילי מוח® הם מעין "כפתורי הפעלה" המאפשרים לתחזק את המוח כדי לשמור על תפקודו המיטבי. בדיוק כשם שאימון גופני מאפשר לנו לשמור על הכושר הפיזי, תרגילי המוח מעוררים ומפעילים את כל חלקי המוח כדי לשמור על כושרו. מטרת השיטה להביא לאיזון ולשיפור התפקוד בחיי היומיום ולקדם חיוניות ותחושת רווחה.
למה זה טוב?
- שיפור זיכרון ומניעת אובדן זיכרון
- שיפור הראייה, השמיעה וההקשבה
- שיפור ריכוז ומיקוד, תפיסה והבנה
- מיומנויות ארגון, סדר ותכנון
- גישה חיובית ורגועה בהתמודדות עם אתגרים
- יצירת תקשורת יעילה ושיפור מערכות יחסים
- שיפור הקואורדינציה של הגוף
- שיפור יציבות ושווי משקל למניעת נפילות
- זירוז תהליכי החלמה
איך זה עובד?
האימון בעזרת תרגילי מוח (®Brain-Gym) מאפשר יצירת אינטגרציה בין המערכות: הפיזית, הרגשית והמנטלית. בתהליך האיזון נציב מטרה אישית מדויקת ומדידה ונשים לב לתחושות, לרגשות ולמחשבות שלנו ביחס למטרה. לאחר מכן נעבור תהליך איזון בסיסי בן חמישה צעדים, הכולל תרגילי מוח® והדמיה ומאפשר עיבוד המידע והבנה של המתחולל בנו. את השינויים שהושגו במהלך האיזון נוכל לבחון מיידית באמצעות פעילות קצרה הקשורה למטרה, שנבצע לפני ואחרי השימוש בתרגילי המוח. אימון בית קצרצר יסייע לכם להטמיע ולבסס את השינויים שהושגו כדי להמשיך בהתקדמותכם.
שיפור יכולות למידה בעזרת תרגילי מוח
אימון המיועד לתלמידים ולסטודנטים שרוצים לשפר את הישגיהם בלימודים.
אם אתם מרגישים שיש פער בין רמת ההשקעה שלכם לבין הציונים שאתם מקבלים, אתם וודאי חווים תסכול רב שמערער את הביטחון ואת האמון שלכם בעצמכם. שיטת תרגילי מוח (®Brain-Gym) מאפשרת את שיפור יכולות הלמידה בדרך קלה ופשוטה. תרגילי מוח מסיעים לשיפור כל תהליכי החשיבה ועיבוד המידע. בעזרת האימון בשיטת תרגילי מוח תוכלו לחוות שינויים ולהתחיל לראות תוצאות ממשיות תוך פרק זמן קצר.
על יכולות למידה ורשתות עצביות במוח
כדי ללמוד ביעילות נדרש מאיתנו להפעיל בו-זמנית יכולות קוגניטיביות רבות: אנחנו צריכים לשים לב ולהקשיב, להתמקד ולהתרכז, להבין ולהבחין בין עיקר לתפל כדי שנוכל לארגן את המידע, לעבד ולזכור אותו. כדי שנוכל להשתמש ביכולות האלה במלואן יש צורך בתפקוד כל חלקי המוח בצורה משולבת ויעילה. כאשר פעילותם של חלקי המוח השונים אינה משולבת ומתואמת, נוצרים ליקויים בתקשורת העצבית במוח. במצב זה המוח יוצר מנגנוני פיצוי, ואנו מתפקדים מתוך 'רסיסי יכולת' ומשקיעים אנרגיה רבה בכל פעולה הקשורה ללמידה.
כיום, כשחקר המוח מתייחס לפלסטיות של המוח ולאופן בו אפשר לשמור על תפקודו המיטבי, שיטת תרגילי מוח® היא אסטרטגיה מומלצת להפחתת "הרעש" במוח, לתיקון המנגנונים הלקויים ולחיזוק הרשתות העצביות. תרגילי מוח בפשטותם, הם מעין "כפתורי הפעלה", היוצרים אינטגרציה בין אונות המוח. הם מבססים ומרחיבים את התקשורת העצבית ומשפרים את זרימת המידע. פעולתם יכולה לתרום בצורה ניכרת לשיפור ההישגים ויכולות הלמידה.
אימון תרגילי מוח® – למה זה טוב?
- מגביר תשומת לב וריכוז ומשפר מיקוד, זיכרון, תפיסה והבנה
- מאפשר למידה יעילה, ניצול זמן והבחנה בין עיקר ותפל בזמן הלמידה
- משפר ארגון רגשי ומחשבתי כדי שתוכלו לבטא בקלות את הידע שלכם
- מפחית תסכול וחרדת בחינות ומאפשר גישה חיובית ורגועה
- מעודד חשיבה יצירתית ופתרון בעיות
- מעצים ומקדם בטחון והערכה עצמית
איך זה עובד?
האימון בעזרת תרגילי מוח (®Brain-Gym) מאפשר יצירת אינטגרציה בין המערכות: הפיזית, הרגשית והמנטלית. בתהליך האיזון נציב מטרה אישית מדויקת ומדידה ונשים לב לתחושות, לרגשות ולמחשבות שלנו ביחס למטרה. לאחר מכן נעבור תהליך איזון בסיסי בן חמישה צעדים, הכולל תרגילי מוח® והדמיה ומאפשר עיבוד המידע והבנה של המתחולל בנו. את השינויים שהושגו במהלך האיזון נוכל לבחון מיידית באמצעות פעילות קצרה הקשורה למטרה, שנבצע לפני ואחרי השימוש בתרגילי המוח. אימון בית קצרצר יסייע לכם להטמיע ולבסס את השינויים שהושגו כדי להמשיך בהתקדמותכם.