סובלים מחרדה שמנהלת אתכם ומשבשת את חייכם?
"… התעוררתי באמצע הלילה בתחושת מחנק עצומה, הרגשתי שהלב שלי עומד להתפוצץ. הוא פעם כל כך חזק ומהר ששמעתי כל פעימה שלו. היה לי קשה לנשום וראיתי את הקירות סוגרים עליי, הרגשתי שמשהו נורא עומד לקרות… או שאשתגע או שאמות… ניסיתי לקום לשתות מים ולא הצלחתי לזוז, הזעתי כולי… זה היה הרגע המפחיד ביותר בחיי…" (ציטוט ממטופל)
מהי חרדה?
לפני שנדבר על טיפול אפשרי בחרדות, צריך להבין מה היא חרדה. חרדה היא למעשה מצב פסיכולוגי או גופני בו אנו חווים אי שקט ומתח מפני סכנה ואיום ממשיים או מדומים. אנו יכולים להיות מודעים לגורמי החרדה, אך לא בהכרח. ביסודו של דבר, החרדה היא תחושה טבעית, בריאה והישרדותית לחלוטין והיא דרכו של הגוף לאותת לנו שמשהו אינו כשורה. אך כאשר החרדה משתלטת עלינו, היא הופכת למטרד המונע מאתנו לעתים לתפקד ולבצע פעולות יומיומיות פשוטות ומשבשת את מהלך חיינו התקין.
מהם הסימנים לחרדה?
דופק חזק ומהיר, קשיי נשימה, תחושת מחנק, יובש בפה, כאבים בחזה, דאגנות יתר ומחשבות טורדניות, סחרחורות, הזעה, חוסר ריכוז ועצבנות, בעיות שינה, חוסר אנרגיה, תחושת חוסר אונים ועוד.
מה קורה לנו בגוף במצב חרדה?
המערכת העצבית בגופנו מורכבת משתי תתי מערכות מנוגדות עיקריות: המערכת הסימפטטית ופאראסימפתטית, הפועלות בהתאם לתגובתם של המוח והגוף לגירויים מהסביבה. סימני החרדה הם תוצאת פעולתה של המערכת הסימפטטית. מערכת זו פועלת ומפעילה את גופנו במצבי לחץ, מתח, חירום ופעולה ולמעשה מכינה את הגוף למאבק או לנסיגה במטרה להבטיח את הישרדותנו.
במקביל, כאשר מערכת זו פועלת היא מדכאת את המערכת הפאראסימפתטית האחראית על מצבי רגיעה של הגוף. כאשר המערכת הסימפטטית פעילה כל הזמן היא שומרת אותנו במצב הישרדותי. מתח מתמשך המאלץ את הגוף לתפקד במתכונת חירום לאורך זמן מתיש את הגוף ומכלה את האנרגיה שלנו. דלדול המשאבים, מלבד השפעתו על מצב הרוח ורמות התפקוד שלנו, מגביר את הסיכון למחלות.
טיפול קונבנציונאלי בחרדה
ברפואה הקונבנציונאלית ישנם שני אופני טיפול עיקריים: טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי ובדרך כלל מומלץ לשלב בין השניים.
טיפול בחרדה בפן הפסיכולוגי, הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי, שמטרתו ללמד את המטופל לשלוט בהתנהגותו ולהקנות לו כלים שיאפשרו לו להיחשף בהדרגה לגורמים מעוררי החרדה. החיסרון בטיפול זה הוא שאין התייחסות לבעיות שבשורש החרדה. חרדה שמקורה רגשי ועמוק יותר, דורשת לרוב טיפול פסיכולוגי ארוך טווח.
טיפול בחרדות באמצעות תרופות הרגעה ותרופות נוגדות חרדה יעיל בטווח הקצר, אך ממכר בטווח הארוך ואף כרוך בתופעות לוואי. החיסרון העיקרי בטיפול התרופתי הוא שהתרופות אינן מטפלות בחרדה עצמה, אלא רק מדכאות את התסמינים. במידה ומפסיקים את השימוש בתרופות, תסמיני החרדה עלולים לחזור.
טיפול בחרדה בשיטת הקינסיולוגיה – לעקור את החרדה מהשורש
בימינו אנו חשופים לאינספור לחצים ומעוררי מתח והחרדה יכולה ללבוש צורות שונות: חרדת טיסה, חרדת מבחנים, חרדת נהיגה, חרדת קהל, חרדה חברתית, חרדה ממקומות סגורים ועוד.
שיטת הקינסיולוגיה נותנת מענה לחרדה מכל סוג ולהתנהגויות כפייתיות, כמו פוביה, אובססיה או התמכרות.
מכיוון שהגוף זוכר הכול, חרדה יכולה להיות הביטוי של מצוקה רגשית ומנטלית שחוויתם בעבר ולא סיימתם לעבד אותה, של משהו ששמעתם או קראתם ונצרב בתודעתכם כסכנה ממשית, או של אמונה שנוצרה בכם – כל אלה עלולים לעורר את מצב החרדה מבלי שתהיו מודעים לכך. טיפול בשיטת הקינסיולוגיה הוא טיפול ממוקד ויעיל מכיוון שזהו טיפול בשורש החרדה ולא בתסמינים.
בעזרת בדיקות שריר נוכל לאתר במדויק את הגורמים הגלויים והסמויים שיצרו את החרדה ולחשוף את המקור שלה. בדיקת השריר יכולה לזהות זיכרון מאירוע ספציפי שאינכם מודעים לכך שהוא המקור לחרדה. בנוסף, היא מסייעת לקבל מהגוף מידע כיצד לנטרל את החרדה ולחזור לחיות בביטחון ורווחה.
טיפול בחרדות בשיטה זו משלב איזון וחיזוק של מערכת ערוצי האנרגיה בגוף, טכניקות לשחרור מתח רגשי, תרגילי מוח, כלים משיטת מוח אחד ועוד כלים מגוונים מטכניקות שונות. אימון בית מותאם אישית יסייע לכם להטמיע את השינוי שאתם עוברים כדי להרגיש בטחון ורוגע ולחזור למהלך חיים מאוזן ובריא.