- מהו סגנון הלמידה האישי של הילד שלך?
- כיצד הוא חושב ופועל?
- מהם דפוסי ההתנהגות הנובעים מתוך סגנון הלמידה שלו?
- באיזה בעיות וקשיים הוא עשוי להיתקל?
אבחון לקויות למידה בשיטת הקינסיולוגיה יסייע לך לגלות:
- מהי שיטת הלמידה הנכונה לילדך ומהו אופי הפעילויות שיקדמו את תהליך הלמידה שלו – יתמכו בו, יעצימו אותו, ויאפשרו לו למצות את יכולותיו.
- מהי ההעדפה החושית של ילדך בזמן למידה – האם הוא לומד טוב יותר מראייה, משמיעה, ממישוש ותפעול חפצים או באמצעות תנועה?
- מתוך ההבנה אילו ערוצי קליטה ולמידה נגישים לו, ואילו חסומים בפניו – תלמדו כיצד רצוי להתייחס אליו באופן מעשי שיועיל לו ויקדם אותו!
- תקבלו המלצות מעשיות להתאמת כלים ותרגילים.
מהו האבחון הקינסיולוגי וכיצד הוא מועיל?
האבחון הקינסיולוגי המתבצע דרך בדיקות שריר מאפשר לקבל מהגוף משוב מדויק ומפורט על נקודות החסימה הגורמות להפרעות קשב וריכוז או לקשיי למידה.
זיהוי תבנית הלמידה של המוח – סגנון למידה אישי
סגנון למידה אישי ניתן לזיהוי באמצעות האיברים הדומיננטיים. בעזרת בדיקות השריר אנו מזהים מהן המיספרת המוח הדומיננטית, היד, האוזן, העין והרגל הדומיננטיות אצל הילד.
מידע חשוב זה מאפשר לנו לדעת האם עיבוד המידע המועדף עליו הוא עיבוד המיספרי לוגי (עיבוד מובנה, הגיוני, הנעשה צעד אחר צעד, מהחלקים לשלם) או עיבוד המיספרי תבניתי (עיבוד תבניתי, ספונטני, אינטואיטיבי ורגשי, הנעשה מהשלם לחלקים על פי ההקשר).
מהמידע שקבלנו על האיברים הדומיננטיים נוכל להסיק מהי ההעדפה החושית של הילד בזמן למידה – האם הוא לומד טוב יותר מראייה, משמיעה, ממישוש ותפעול חפצים או באמצעות תנועה? כך נוכל להסיק אילו ערוצי קליטה ולמידה נגישים לו, ואילו חסומים בפניו.
מידע זה יראה לנו כיצד רצוי להתייחס אל ילד זה באופן מעשי ומועיל, לדוגמא – ילד שערוץ הקליטה השמיעתי שלו פתוח והוא בעל אוזן תבניתית הוא ילד הקשוב יותר לטונים – זהו ילד שאסור לצעוק אליו אבל בטון הנכון נוכל לומר לו כל דבר. לעומתו, ילד בעל אוזן לוגית, הוא ילד הקשוב יותר לתכנים – ילד כזה לא יושפע כל כך מהטונים אבל איתו נצטרך לשקול בזהירות באילו מילים אנו משתמשים. ילד שהערוץ השמיעתי שלו נחסם במצבי מתח – לא מסוגל להקשיב בשעת לחץ ויש צורך למצוא אליו דרך בערוץ קליטה חליפי שזמין לו.
איסוף כל הנתונים הללו ילמד אותנו כיצד פועל הילד וכיצד הוא מעבד מידע בזמן למידה חדשה ובזמן מתח. כך נוכל גם להמליץ, לדוגמה, באיזה מיקום בכיתה כדאי להושיב אותו כדי שיכולת הקליטה שלו תהיה מירבית.
באופן זה נוכל לדעת מהם דפוסי ההתנהגות הנובעים מתוך סגנון הלמידה של הילד ולהבין את הבעיות והקשיים בהם הוא עשוי להיתקל. דבר זה יסייע לנו להתאים לילד את שיטת הלמידה הנכונה לו וכן את אופי הפעילויות הנלוות לה שיתמכו בו, יעצימו אותו, ויאפשרו לו למצות את יכולותיו.
בהתאם לתבנית הלמידה שזיהינו, נוכל גם להתאים לילד תרגילי מוח וכלים נוספים, במטרה לארגן מחדש את תבנית הלמידה שלו באופן אופטימאלי, כך שתכלול גם את התפקודים שעד כה היו פעילים פחות אצלו
עוד על האבחון הקינסיולוגי – זיהוי קשיי למידה ומערכות למידה חסומות